Project Tags

    Close Button
    • A Arts & Culture
    • I Interior Design
    • Architecture
    • P Planning
    • E Educational
    • Exhibitions
    • Government
    • K K-12 Schools
    • LEED
    • M Master Planning
    • Materials
    • Museums and Galleries
    • R Renovations
    • Residential
    • Sustainability
    • T Teaching
    • Urban Design
    • Urban Planning
    • W Workspaces
    • Worship Spaces
    • Multi-Family
    • C Commercial
    • R Recreation
    • Retirement Communities
    • Assisted Living Facilities
    • I Independent Living Facilities
    • Restaurants
    • N New Urbanist Communities
    • Military
    • H Healthcare
    • Youth Center
    • T Theatre
    • Historic Preservation
    • A Award
    • Restoration
    • W Work-From-Home
    • Staying-Connected

    Featured Project

    MOD Pizza

    The facade is clade in brick veneer in a more traditional aesthetic to break up the mass of the building with more contemporary infill elements in unfinished board-formed concrete. The end tenant anchor, MOD Pizza, is also clad in formed brick patterns but painted black to make the traditional aesthetic more modern through a monochromatic palette. The variety of brick, unfinished concrete, and black painted brick are employed to give depth to the tilt-up concrete panels. The panels are also varied in height and capped with projecting parapets to evoke an assembly of traditional brick buildings built over time and connected through more contemporary infill instead of a new sterile shell building arriving on the site all at once.

    Storefront windows stretch to 12’ high to allow light to penetrate into the building but are split by structural steel at 8’ to provide support for entry canopies and accommodate the structural height limits of the storefront.

    An outdoor dining area hugs the painted corner of the building at MOD Pizza and pushes against the parking limits to create a semi-sheltered space shaded by a trellis son oversized wood timbers. The oversized timbers are employed as a way to balance the height of the building against the pedestrian scale and provide a feeling of protection against the adjacent drive aisle.